Bemutatkozik a 
Petőfi Vadásztársaság

Magyarország legdélibb vadásztársasága vagyunk. A 608500-as vadgazdálkodási egységen folytatunk vadgazdálkodást. Területünket az 51-es számú út osztja két részre. A keleti rész homokos, mezőgazdaságilag hasznosított terület, nyugati mélyenfekvő árkokkal. Csatornákkal behálózott igazi vadparadicsom. Szomszédunk északról a Gilián VT., keletről a Garai Nimród VT, délről az országhatár és nyugatról a Gemenc Rt, ahol a világranglista harmadik helyezett szarvasbikáját ejtette Blaier József Karapancsán.

A vadgazdálkodás 7500 Ha területen folyik, amely négy falu határában fekszik: Nagybaracska, Csátalja, Dávod és Hercegszántó. Társaságunknak 52 tagja van, évente két közgyűlést tartunk. Ezen időpontok között az IB végzi a társaság vezetését.

Vadgazdálkodási tevékenységünk apró- és nagyvadakra terjed ki. Nyáron dagonyák készítésével, télen rendszeres etetéssel védjük a vadállományt. Területünkön fix és mozgatható lesek segítik a vad megfigyelését és a vadászatot. A vadgazdálkodást és a vadásztatást három hivatásos vadász végzi vadászmester irányításával. Az állomány javítása érdekében többször végzünk fácán kibocsátást és nevelést is. A VT területén szinte minden vadászható vad vadászatára van lehetőség. Vízivadból tőkés-, csüngő-, barát-, kerceréce, szárcsa, vetési lúd, nagylilik. Apróvadból fácánkakas ejtése lehetséges. Nagyvadból legjelentősebb az őz, de az utóbbi időben szép számmal esett szarvasbika és tarvad is.

A vadászat a vadőrök segítségével történik az előre megbeszélt igény szerint. Vadászati módok közül a lesvadászat és a fogatos barkácsolás az elterjedt. Vízivad vadászatnál és utánkeresésnél vadőreink jól képzett vadászkutyákkal segítik a vadászatot. Vendégeink elszállásolására több lehetőség is van. Vadászházban két vendégszoba áll rendelkezésre, a dávodi Fortuna Hotelben több vendég családostul is megszállhat és az üdülőkörnyezetben magán nyaralókban is meg lehet szállni. Étkezési lehetőség a Fortuna Hotelben és a nagybaracskai Bárka Csárdában van, ahol megkóstolhatják a híres Sobri–féle bajai halászlevet.

Vadászat mellett több lehetőség van szórakozásra és pihenésre. Horgászni lehet a Ferenc csatornán és intenzív halgazdálkodás alá vont holtágain. A VT területén két termálvizes fürdő is található. Nagybaracskán és a Dávodhoz tartozó Püspökpusztán, ahol a termálvíz mellett hidegvizes úszómedence is várja a vendégeket. Igény esetén fogattal lehet körbekocsikázni a VT erdős lápos részeit és gyönyörködni az érintetlen természetben.

Koronglövészeten gyakorolnak a vadásztársaság tagjai 2002. június 28-án  Lápos, ligetes környezetben levő magasleseink egyike ...Lápos, ligetes környezetben levő magasleseink egyike ...Lápos, ligetes környezetben levő magasleseink egyike ...Miután koronglövészeten gyakoroltak a vadásztársaság tagjai, finom vadpörkölt koronázta a napot 2002. június 28-án
Trófeák a vadászházban ...Trófeák a vadászházban. Jut a csillárra is belőle ... :o)Vadászházunk az udvar felőlElőtte, utána egy kis diskurzus mindig jól esik a vadászházunkban ...Vadászházunk "utcafrontja" ...

Címünk:Csátaljai Petőfi VT 6523 Csátalja, Jókai u. 1/b.

telefon:

Elnök:Klocker János6523 Csátalja, Jókai u. 1/b.06-79/361-954
Titkár:Varga József6524 Dávod, József A. u. 14.06-79/481-074

Ugrás Dávod község portáljára!